• Betonnen mestsilo

 • Betonnen mestsilo

 • Betonnen mestsilo

Steeds meer agrariërs kiezen voor een degelijke praktische betonnen mestsilo. In aanschaf zijn ze duurder dan andere systemen, maar de levensduur is veel groter en u heeft er veel minder werk van. De investering betaalt zichzelf snel weer terug.

Aquastruct is de specialist voor het maken van betonnen mestsilo’s. De betonnen mestsilo van AquaStruct is een hoogwaardige en duurzame oplossing voor uw mestopslag.

Betonnen mestsilo laten bouwen

AquaStruct levert gecertificeerde mestsilo’s tot en met een hoogte van 7 meter, compleet met vloer, wanden, leidingwerk en spankap. De mestsilo’s van Aquastruct worden altijd opgebouwd met fabrieksmatig geproduceerde voorgespannen wanden die na montage horizontaal worden gespannen. De standaard hoogtes zijn 5, 6 en 7 meter. Hiermee zijn gecertificeerde mestsilo’s te realiseren tot een inhoud van ca. 6.000 m³ tot 7 meter hoog.

Voordelen mestsilo van Aquastruct

Voordelen t.o.v. andere systemen:

 • Hoge betonkwaliteit (fabrieksmatig gestort)
 • 10 jaar garantie op betonwerk. Niet afbouwend dus.
 • Korte voorbereidingstijd en bouwtijd
 • Grote duurzaamheid. De silowanden staan door het toepassen van voor-en naspanning altijd onder druk. (zowel bij lege als volle silo)
 • Geen kabels of banden aan de buitenzijde van de silo zichtbaar. Voorspankabels gaan door de elementen.
 • Voor goede leegloop van de mestsilo wordt de vloer uitgevoerd met kegel.
 • Leverbaar in groottes van ca. 200 m³ tot ca. 7.600 m³.
 • Wandsysteem wordt over de hele wereld toegepast. Dus ook daar goedgekeurd.
 • Inclusief Kiwa certificaat. BRL 2342 tot ca. 6.000 m³.
 • Eén aanspreekpunt en eigen VCA gecertificeerde medewerkers.

Afhankelijk van de toepassing, diameter en hoogte van de tank zijn er verschillende technische opties mogelijk. Heeft u interesse in een betonnen mestsilo, vraag dan vrijblijvend een offerte bij ons aan!

 

Hergebruik van bestaande fundering

Het is heel goed mogelijk om op een bestaande fundering, bijvoorbeeld van een oude stalen silo, een AquaStruct mestsilo te plaatsen. Dit zorgt voor lagere kosten en een nog snellere bouwtijd! Door het toepassen van voorgespannen wanden en naspanning zijn de wanden zeer geschikt om toegepast te worden op bestaande vloeren.

Totaalconcept

Doordat AquaStruct een totaalconcept levert, heeft u altijd één aanspreekpunt voor het complete project, van offerte tot en met realisatie. AquaStruct biedt een hoogwaardig product voor een scherpe prijs. Voor mestsilo’s past AquaStruct alleen voorgespannen wanden toe waarbij scheurvorming eigenlijk niet voorkomt. Een snelle en duurzame oplossing voor uw mestopslag.

AquaStruct doet alles zelf. Wij ontwerpen, engineeren en realiseren voor u! Tevens verzorgen wij de melding voor de mestsilo. In onderling overleg kunnen wij ook ondersteuning verlenen bij een milieuaanvraag.

Referenties mestsilo's

Bekijk de gerealiseerde mestsilo’s van AquaStruct door heel Nederland. U bent vrij om de mestsilo ook zelf te gaan bekijken, het adres en de klant vindt u door over de stippen heen te gaan met uw muis.

De blauwe stippen zijn betonnen mestsilo’s die gerealiseerd zijn op een bestaande vloer. De groen/grijze stippen zijn compleet nieuwe betonnen mestsilo’s.

Ook buiten Nederland hebben wij diverse silo’s gerealiseerd.

 Placeholder